V četrtek, 18. 4. 2024

so se učenci 4. in 5. razreda udeležili srečanja cajonistov na OŠ Svetka Golarja v Škofji Loki. Letos so se na srečanju predstavile glasbene zasedbe iz šestih osnovnih šol v Sloveniji. 

Učenci so nastopili s svojimi bobni, ki so jih sestavili in pobarvali po svojih željah v šoli ter se naučili nanje igrati. Vsaka šola je pripravila 1 skladbo.

Naša šola se je predstavila z  dvema skladbama. Učenci 4. razreda so zaigrali pesem Sreča na vrvici, učenci 5. razreda pa afriško pesem Jambo Bwana (prevod: pozdravljeni! Zdravo!)

Ob koncu prireditve pa so vse zasedbe zaigrale skupno pesem, ki jo je napisal in vodil slovenski glasbenik in pedagog  Jaka Strajnar, ki je bil tudi glavni organizator projekta.

Učenci OŠ Loški Potok so se zelo lepo predstavili z mešano glasbeno zasedbo: ukulele, bobni, Orffpetarji.jpgova glasbila  in s petjem.

S seboj smo ponesli dobro voljo, nekaj novih idej za ustvarjanje in lepe spomine. Prislužili pa smo si tudi 3. nagrado za najlepše okrašen cajon in dobili shaker (ropotuljo).

Vožnjo nazaj v Loški  Potok so pospremile snežinke in veselo petje na avtobusu,  na Turjaku pa smo si privoščili zaslužen sladoled!