V okviru naravoslovnega dne so šestošolci 27. maja 2024 z učiteljico Tino Klun obiskali botanični vrt. Odhod izpred šole je bil ob 7.30. Na sprehodu po botaničnem vrtu so si ogledali različne preobražene rastlinske organe (pasti za žuželke, vitice, korenike, …) in se pogovorili o njihovi vlogi. S pomočjo mikroskopskih lup so si ogledali njihovo zgradbo (listi, steblo, cvetovi) in spoznali razliko med enokaličnicami in dvokaličnicami. 


Izvedeli so, kaj je sistematika ter katere kategorije poznamo. Učenci so spoznali kraljestvo rastlin ter njegove predstavnike (zelene alge, mahovi, praprotnice, semenke). Naučili so se, kako ločimo steljčnice in brstnice. V kombinaciji s splošnim ogledom, spoznavanjem rastlinskih organov, travnika, so učenci spoznavali razlike med enokaličnicami in dvokaličnicami, golosemenkami in kritosemenkami ter določali rastline s poenostavljenimi določevalnimi ključi.

Na koncu so samostojno raziskovali botanični vrt in reševali učni list. Učenci so si izbrali poljubno rastlino in jo opisali ter jo v sklepnem delu predstavili sošolcem. Vrnili so se ob 14.uri.