Tudi letos smo obeležili dan slovenskega tradicionalnega zajtrka.

Tekom celega tedna so se vzgojiteljice z otroki pogovarjale in izvajale različne dejavnosti na temo lokalno pridelane hrane. Izpostavili so vsa živila: kruh, maslo, med, mleko in jabolko.


Da bi otroci spoznali pomen domače, lokalne hrane, so jim vzgojiteljice pripravile poučno predstavo, preko katere so želele otrokom predstaviti od kje prihaja hrana, kdo jo prideluje, kako pomembno vlogo pri tem imajo čebele, kmetje, nenazadnje tudi krave, od katerih dobimo mleko.

S prikupno, doživeto in malo hudomušno predstavo so otroci veliko novega spoznali, predvsem pa to, kako pomembna je hrana, ki jo dobimo in pridelamo doma oziroma v lokalnem okolju.

V petek, 15. 11. 2024, so otroci z velikim užitkom pojedli slasten zajtrk – sladek, a vendar hranilen in zdrav obrok.



Tradicionalni slovenski zajtrk pa ne mine tudi brez dobre glasbe.

V zgornji avli šole smo vsi skupaj prisluhnili otroškemu pevskemu zboru pod vodstvom učiteljice Alenke Žagar ter ob spremljavi harmonike skupaj zapeli vsem znano pesem Čebelar.
Zapisala: Nina Debeljak