Pričakali so nas učitelji in gojenci Glasbene šole iz Ribnice. 

Želeli so nam predstaviti svoje delo, glasbila in zvoke glasbil na katere se učijo igrati. 

Prisluhnili smo tolkalom (bobnom in ksilofonu). Učiteljica, ki poučuje mlade talente, pa nam je povedala nekaj zanimivosti o udarjalkah, ki jih uporabljajo učenci za igranje na tolkala.  

Naslednji so se nam predstavili učenci, ki igrajo na godala. Poslušali smo violino, violo in violončelo. Za igranje godal, so mladi glasbeniki uporabljali lok. Učenci so lahko videli tudi razlike med predstavljenimi glasbili. 

Tamburica, kitara in citre so nam pričarale zvoke brenkal. Flavta, saksofon in klarinet so pihala, trobenta in pozavna pa sodita v družino trobil. 

V kratkem času smo lahko izvedeli veliko zanimivosti o posameznem instrumentu. 

Predstavitev so glasbeniki zaključili z glasbo harmonike in klavirja, ki sodita med instrumente s tipkami.  

Za naše učence je bila predstavitev zelo zanimiva, saj so glasbilom zbrano prisluhnili in nastopajoče nagradili z aplavzom.  

Med nastopajočimi so bili tudi štirje potoški glasbeniki (Lara Kordiš, Eva Vesel, Iza Knavs in Roko Bečirović), ki pridno vadijo in obiskujejo glasbeno šolo.  

Ker si v Glasbeni šoli želijo, da se jim pridruži še več otrok, so jih prijazno povabili, naj se naslednji petek, 25. 5. 2023, udeležijo glasbenega preizkusa, ki bo potekal na naši šoli. Mogoče se bomo že naslednje leto navduševali nad novimi mladimi glasbeniki. 

Zapisala: Mojca Kebe