Tudi letošnjo letno šolo v naravi smo za petošolce izvedli v Strunjanu. Odpotovali smo z učenci iz Sodražice. Nastanjeni smo bili v kompleksu Salinera, v 3 – 5 posteljne apartmaje.

Glede na predznanje plavanja so bili razdeljeni v dve skupini, v okviru katerih je v naslednjih dneh potekalo izpopolnjevanje tehnik plavanja. Vsi učenci so svoje znanje nadgradili, enemu učencu pa je uspelo osvojiti priznanje bronasti morski pes, za katerega je med drugim potrebno odplavati 1000 m v pravilni plavalni tehniki.

Učne ure so bile usmerjene v spoznavanje nove pokrajine in njenih značilnosti. Spoznavali smo primorsko rastje, merili temperaturo zraka in morja, opazovali plimovanje, ogledali smo si klif,…  Z ladjo smo se peljali v Piran, kjer smo se sprehodili po starem mestnem jedru. Povzpeli smo se tudi do cerkve Svetega Jurija, od kjer smo lahko opazovali tipične značilnosti obmorskega mesta. Sledil je še obisk akvarija, kjer so si učenci z navdušenjem ogledovali živali, ki jih najdemo v Jadranskem morju.

Večeri so bili zapolnjeni z družabnimi in športnimi igrami ter pohodi.

Teden je hitro minil in učenci so se z veliko novih doživetij, zdravi vrnili v Loški Potok.

                                                                                         Helena Nosan