V letošnjem šolskem letu bo naša šola ponovno sodelovala v projektu Teden vseživljenjskega učenja (TVU), ki bo potekal po celotni Sloveniji v času od 11. 5. 2018 do 30. 6. 2018.

Omenjeni projekt je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije in ga prirejajo v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. S projektom želimo vsi sodelujoči opozoriti na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema. Vsi, ki projekt soustvarjamo, bodisi v vlogi izvajalcev prireditev bodisi kot udeleženci, prispevamo k udejanjanju slogana ‘Slovenija, učeča se dežela’. TVU je član mednarodnega gibanja festivalov učenja.

ZGN Ljubljana je tudi letos prevzel vlogo območnega koordinatorja in usklajuje več kot 45 podizvajalcev.

Na naši šoli se bodo v okviru omenjenega projekta odvijale razne vnaprej načrtovane prireditve in dejavnosti, ki smo jih oblikovali tudi v sodelovanju z nekaterimi posamezniki in ustanovami izven šolskega prostora.

O poteku izvajanja posameznih dogodkov vas bomo sproti obveščali na spletni strani naše šole.

Več o projektu si lahko preberete na spletni povezavi http://tvu.acs.si/predstavitev/